Naše usluge

Što možemo učiniti za Vas

U razvijenim zemljama, a posebice u zemljama Europske unije, ovlašteni posrednici u osiguranju predstavljaju nezaobilazni dio svake ozbiljne tvrtke i imaju jedinstvenu ulogu zaštite ugovaratelja osiguranja. Bez ovlaštenog posrednika osposobljenog za kvalitetnu analizu pokrića i rizika, gotovo je nemoguće sklopiti korektan ugovor s pokrićem svih potrebnih rizika, uz istovremenu transparentnost poslovanja.

Sukladno Zakonu o osiguranju ovlašteni posrednik u osiguranju prvenstveno štiti interese klijenta za razliku od samog osiguratelja ili zastupnika u osiguranju koji prvenstveno štiti interes osiguratelja.

Bavimo se pokretanjem, predlaganjem ili obavljanjem poslova pripreme za sklapanje ugovora u osiguranju, pružanjem pomoći pri izvršavanju prava iz ugovora u osiguranju, a posebno pri rješavanju odštetnih zahtjeva naslovljenih na društvo za osiguranje.

Zadatak i uloga Euro posredovanja d.o.o. je da sukladno potrebama i zahtjevima ugovaratelja napravi detaljnu analizu tržišta, ukaže na prednosti i nedostatke ponuda osiguravatelja i da pregovara s društvima za osiguranje kako bi ugovaratelj sklopio što povoljniji ugovor o osiguranju koji uključuje obuhvat svih potrebnih rizika.

 

Analiza postojećih rizika i ugovorenih polica osiguranja

kako bi se osiguralo kvalitetno pokriće i zaštita ljudi i imovine te zaštitili financijski i pravni interesi

Kontrola povećanja i smanjenja rizika

tijekom trajanja ugovora o osiguranju kako bi se izbjegli neočekivani događaji u vezi sa sklopljenim ugovorom o osiguranju

Pregovori s osiguravajućim društvima

kako bi se klijentu osigurala dobra cijena i najbolja zaštita,

Poboljšanje procesa i pomoć

pri utvrđivanju prava iz osiguranja, tj. naknade šteta

Pružamo usluge posredovanja u osiguranju i reosiguranju

Vaš smo partner za individualna rješenja u području upravljanja rizicima te kreiranju osigurateljnih rješenja,  pružamo sigurnost za tvrtke i djelatnike, imovinu i financije.

Donosimo brza i efikasna rješenja s dodatnom vrijednošću za naše klijente, nastojeći predvidjeti  potrebe klijenata nudeći proaktivna rješenja.

U središtu naših aktivnosti nalaze se klijenti i njihova individualna izloženost rizicima te potrebe za osigurateljnim rješenjima. Naš cilj je pružiti mjerljivu dodanu vrijednost i razvijati dugotrajnu poslovnu suradnju s klijentima. Kao nezavisni brokeri u osiguranju tražimo najbolja rješenja na lokalnom i međunarodnom tržištu osiguranja.

Analiziramo rizik, krojimo programe osiguranja i implementiramo rješenja. Upravljamo programima osiguranja i organiziramo rješavanje šteta i kontroling u osiguranju. Optimiziramo odnos klijentovih ukupnih troškova vezanih za osiguranje i kvalitete prilagođenih programa osiguranja.

Što to u stvarnosti znači i kako u praksi izgleda?

Klijent potpisuje ovlaštenje (fizičke i pravne osobe) za obavljanje brokerskih poslova u osiguranju i reosiguranju kojim nam daje ovlasti da pripremimo analizu aktualnog programa osiguranja, predložimo poboljšanja, pripremimo prijedlog novog optimiziranog programa osiguranja koji je prilagođen stvarnim potrebama klijenta. U upravljanju rizicima usmjereni smo na područja bliska osiguranju, kao npr. na procjenu klasičnih tehničkih rizika kojima je tvrtka izložena te opasnosti prirodnih katastrofa, ispitivanje izloženosti rizicima s aspekta odgovornosti i slično.

Našim klijentima smo tim eksperata specijaliziran za osiguranje i upravljanje rizicima, čiji su resursi raspoloživi u svakom trenutku.

Koje vrste osiguranja možete ugovoriti angažmanom brokera?

Našim angažmanom možete ugovoriti sve vrste osiguranja prisutne na hrvatskom osigurateljnom tržištu, ali i sve što na našem tržištu nije moguće ugovoriti ili nije prisutno kao produkt. U tom slučaju, naš je posao da Vam potrebna osigurateljna pokrića pronađemo na europskom tržištu, što je  ulaskom Hrvatske u EU postalo moguće.

Ulazak Hrvatske u EU omogućio je ugovaranje osiguranja  i kod stranih osiguratelja koji u Hrvatskoj ne posluju kao dioničko društvo ili kao podružnica stranog društva, ali posluju putem tzv. “Freedom of Service” direktive. Na ovaj način svima nam je pružena veća mogućnost izbora osigurateljnih pokrića i posebnih produkata osiguranja.

Kroz strateški partnerski odnos s klijentom, preuzimamo brigu i odgovornost za sve detalje programa osiguranja koristeći odlično poznavanje lokalnog i globalnog tržišta, nudeći optimalna rješenja za sve potrebe naših domaćih i međunarodnih klijenata.

Euro posredovanje

EURO POSREDOVANJE d.o.o.
za brokerske poslove u osiguranju i reosiguranju

Kontakt

Adresa:
Gradišćanska 30, 10000 Zagreb

Radno vrijeme:
Pon-Pet: 08:00-16:00

Email:
Ured: office@europosredovanje.hr
Štete: stete@europosredovanje.hr

Kontakt broj:
Ured: +385 1 2441 762
Štete: +385 1 2441 875 / +385 99 2630 747